Grenadilla
Grenadilla finnes i flere varianter og kan være noe større eller like stor som vanlig lilla pasjonsfrukt. Skallet er litt tykkere og fruktkjøttet har mørkere farge enn hos den lilla varianten. Smak og bruksområder er som hos andre pasjonsfrukter. Frukten har form som et granateple og derfor navnet grenadilla som betyr lite granateple.
Bruksområde
Pasjonsfrukt spises naturell, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises. Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater eller til iskrem. Kan også brukes i sauser, juice eller drinker.
Egenskaper
Pasjonsfrukt er en kilde til vitamin E og C. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Pasjonsfrukt har også høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Pasjonsfrukt skal ikke ha sprekker eller bløte flekker i skallet og fargen skal være jevn. Moden frukt har et skrukkete utseende på skallet, mens en umoden frukt har et glatt skall.
Næringstabell
- Spiselig del
- 61 %
- Vann
- 75 g
- Kilojoule
- 184 KJ
- Kilokalorier
- 44 Kcal
- Protein
- 2,6 g
- Karbohydrat
- 5,8 g
- Fett
- 0,4 g
- Norsk
- Pasjonsfrukt
- Latin
- Passiflora edulis
- Engelsk
- Passionfruit, Purple granadille
- Tysk
- Passionsfrucht, Purpurgranadille
- Fransk
- Fruit de la passion
- Spansk
- Granadilla
- Italiensk
- Frutta della passione, Granadiglia