Maracuya
Maracuya er på størrelse med vanlig lilla pasjonsfrukt. Den har gult, litt tykkere skall og de spiselige kjernene er nesten sorte. Smak og bruksområde er de samme som for lilla pasjonsfrukt. Import hele året fra Colombia og Brasil.
Bruksområde
Pasjonsfrukt spises naturell, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises. Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater eller til iskrem. Kan også brukes i sauser, juice eller drinker.
Egenskaper
Pasjonsfrukt er en kilde til vitamin E og C. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Pasjonsfrukt har også høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.
Kvalitetskrav
Pasjonsfrukt skal ikke har sprekker eller bløte flekker i skallet og fargen skal være jevn. Moden frukt har et skrukkete utseende på skallet, mens en umoden frukt har et glatt skall.
Næringstabell
- Spiselig del
- 61 %
- Vann
- 75 g
- Kilojoule
- 184 KJ
- Kilokalorier
- 44 Kcal
- Protein
- 2,6 g
- Karbohydrat
- 5,8 g
- Fett
- 0,4 g
- Norsk
- Pasjonsfrukt
- Latin
- Passiflora edulis
- Engelsk
- Passionfruit, Purple granadille
- Tysk
- Passionsfrucht, Purpurgranadille
- Fransk
- Fruit de la passion
- Spansk
- Granadilla
- Italiensk
- Frutta della passione, Granadiglia