Sukkerrør

Sukkerrør ser ut som bambus, og selges vanligvis oppdelt i biter på ca 30 cm, men er ikke lett å få tak i i norske butikker. Stengelen inneholder mye fiber, men i midten er den ganske saftig. Denne saften er en svært søt, gylden sirup som brukes i det vestindiske kjøkken.

 

Bruksområde

Sukkerrør blir ofte presset. Saften fra sukkerrøret danner ofte basis i søte drinker. Kan også kokes i matretter eller brukes til dekorasjon. Sukkerrør kan tygges som snacks.

 

Egenskaper

Det foreligger ikke kjente ernæringsmessige egenskaper for denne grønnsaken.

Kvalitetskrav

Hele og friske stykker. Stykker som kjennes tunge inneholder mest saft. Lette stykker kan være inntørket, slik at de nesten bare inneholder fiber.

Lagring

0 - 2°C

Norsk
Sukkerrør
Latin
Saccharum officinarum
Engelsk
Sugar cane
Tysk
Zucker Rohr
Fransk
Canne de sucre
Spansk
Caña de azucar
Italiensk
Canna di zucchero