Sukkerrør
Sukkerrør ser ut som bambus, og selges vanligvis oppdelt i biter på ca 30 cm, men er ikke lett å få tak i i norske butikker. Stengelen inneholder mye fiber, men i midten er den ganske saftig. Denne saften er en svært søt, gylden sirup som brukes i det vestindiske kjøkken.
Bruksområde
Sukkerrør blir ofte presset. Saften fra sukkerrøret danner ofte basis i søte drinker. Kan også kokes i matretter eller brukes til dekorasjon. Sukkerrør kan tygges som snacks.
Egenskaper
Det foreligger ikke kjente ernæringsmessige egenskaper for denne grønnsaken.
Kvalitetskrav
Hele og friske stykker. Stykker som kjennes tunge inneholder mest saft. Lette stykker kan være inntørket, slik at de nesten bare inneholder fiber.
Lagring
0 - 2°C
- Norsk
- Sukkerrør
- Latin
- Saccharum officinarum
- Engelsk
- Sugar cane
- Tysk
- Zucker Rohr
- Fransk
- Canne de sucre
- Spansk
- Caña de azucar
- Italiensk
- Canna di zucchero