Sweetie
Frukten kommer fra den nordlige delen av Israel. Fruktkjøttet er stenfritt, saftig og søtt i smaken. Sweetie har ikke den aning bitterhet som man finner hos grapefrukt, men smaken er faktisk søt og fyldig. Med andre ord et beskrivende navn på denne frukten. Frukten er spisemoden selv om skallet er grønngult og således kan virke umoden.
Sweetie spises naturell eller presses til juice. Fruktkjøttet fra en delt sweetie løsnes fra skallet med en grapefruktkniv, og båtene spises med skje. Sweetie har en frisk og deilig smak. Dette gjør at den passer godt til frokostfrukt på linje med en grapefrukt eller som et lite mellommåltid. En halv sweetie til frokost er en god start på dagen med mange nødvendige vitaminer. Den er også god i fruktsalat sammen med annen frukt.
Bruksområde
Sweetie spises naturell eller presses til juice. Fruktkjøttet fra en delt sweetie løsnes fra skallet med en grapefruktkniv, og båtene spises med skje. Sweetie har en frisk og deilig smak. Dette gjør at den passer godt til frokostfrukt på linje med en grapefrukt eller som et lite mellommåltid. En halv sweetie til frokost er en god start på dagen med mange nødvendige vitaminer. Den er også god i fruktsalat sammen med annen frukt.
Egenskaper
Sweetie har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Kvalitetskrav
Sweetie skal ha blankt, glatt skall, fri for sprekker og uten antydning til bløte flekker eller soppvekst.
Lagring
10 - 12°C
Sweetie har meget god holdbarhet og kan lagres i uker.
- Norsk
- Sweetie
- Latin
- Citrus x grandis
- Engelsk
- Sweetie
- Tysk
- Sweetie
- Fransk
- Sweetie
- Spansk
- Sweetie, Oroblanco
- Italiensk
- Sweetie