Brokkolini
Brokkolini har vært i det asiatiske kjøkken i mange år, og på 1990-tallet slo den igjennom i USA. Her i Norge ble den introdusert først i 2011. Brokkolini er lik brokkoli, men med mindre blomsterhode og lengre, tynnere stilker. Smaken er søtlig, og kan minne om asparges. Enkelte kaller den derfor for asparges-brokkoli.
Bruksområde
Brokkolini spises aller best når den er kokt i et par minutter. Husk at hele stilken skal spises. Brokkolini kan også spises rå. Server brokkolini som grønnsak til middag, i paier, omeletter, i woken og i salater.
Egenskaper
Brokkolini minner om brokkoli i næringsinnholdet, energifattig grønnsak rik på vitamin C, folat, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Sesongmåneder
- Norsk
- Brokkolini
- Engelsk
- Broccolini