Dhudi

Dhudi (skrives også Dudhi) er umodne frukter av flaskegresskar som brukes som grønnsak. Flaskegresskar antas å ha sin opprinnelse i Afrika.

Flaskegresskar antas å ha sin opprinnelse i Afrika. Det er kjent at flaskegresskar kan holde seg flytende i flere måneder, og fra Afrika har den spredd seg til Amerika og Asia. Dhudi er avlang som en squash, men den kan bli opptil en meter lang. Skallet er lysegrønt og tynt, fruktkjøttet er grønnhvitt med mange små kjerner i midten. Smaken er mild, og dhudi passer derfor like godt til fisk som kjøtt eller sammen med andre grønnsaker.

Bruksområde

Dhudi brukes som kokt, stekt eller bakt grønnsak som tilbehør til kjøtt eller fisk. Fint som tilbehør til karriretter.

Egenskaper

Ingen kjente ernæringsmessige opplysninger på denne varen.

Kvalitetskrav

Dhudi skal være hel og uskadd, uten bløte og mørke flekker.

Lagring

8 - 10°C

Norsk
Dhudi
Latin
Lagenaria siceraria
Engelsk
Dudhi, Bottle gourd, Calabash
Tysk
Dudhi, Flaschenkürbis
Fransk
Dudhi, Courge bouteille, Calabassier
Spansk
Dudhi, Cojombro
Italiensk
Zucca