Haricots verts, Kenyabønner
Haricots verts er en variant av brekkbønner og kalles delikatessebønner. Dette er en art lange, meget tynne bønner med mørkegrønne belger som kokes hele.
Bruksområde
De kan kokes, smørdampes, stues eller tilsettes gryteretter. Bønner er deilig som grønnsak til kjøtt- og fiskeretter. Bruksområdene varierer noe for den enkelte variant. Haricots Verts er relativt dyre i innkjøp, og det er restaurantbransjen som bruker de mest.
Egenskaper
Bønner har både lavt energi - og fettinnhold, samt et høyt innhold av protein som bidrar til vekst i muskelmasse. I tillegg er bønner en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Bønner har også et høyt kostfiberinnhold, som er gunstig for fordøyelsen.
Lagring
4 - 6°C
Bønner generelt har kort holdbarhet og er ikke egnet for lang oppbevaring. Pass på å beskytte mot uttørring og etylengass på kjølerom. Haricots Verts oppbevares best ved 6-8 grader.
- Norsk
- Erter og bønner