Tørkede bønner
Bønner er modne frø av belgvekster. Det vanligste er å bruke tørkede bønner. De bør bløtlegges og kokes før de spises.
Egenskaper
Tørkede bønner har et høyt innhold av protein, tiamin, folat, jern og kalium. Tørkede bønner har også et høyt innhold av magnesium, kopper, fosfor og kostfiber, i tillegg til å være en kilde til vitamin B6, kalsium og sink. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens tiamin og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Folat, magnesium og vitamin B6 bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner, mens sink bidrar til å opprettholde normal hud, hår og negler.
- Norsk
- Erter og bønner