Grønn pepper
Grønn pepper kommer opprinnelig fra Asia, og har i tusenvis av år vært en viktig handelsvare. Blomstene sitter sammen i store aks, og hvert pepperkorn er egentlig en liten rund frukt.
De er grønne når de er umodne, og går etter hvert over til å bli hvite eller røde. Sort pepper er tørkede modne pepperkorn. Grønn pepper inneholder en eterisk olje med en sterk aromatisk smak. Grønn pepper er høstet umoden og selges både frisk og tørket.
Bruksområde
Frisk grønn pepper selges på stilk og er veldig dekorativ. Pepperkornene brukes på samme måte som tørket pepper. De kan brukes hele eller knust som krydder. Frisk pepper er mye brukt i restaurantbransjen til peppersaus og et dekorativt smakstilskudd til kjøttretter.
Egenskaper
Grønn pepper brukes som krydder og har - pga. at vi spiser så lite - ingen ernæringsmessig betydning
Kvalitetskrav
Frisk grønn pepper skal henge på stilken, og skal ikke ha antydning til mugg eller råte.
Lagring
0 - 4°C
- Norsk
- Grønn pepper
- Latin
- Piper nigrum
- Engelsk
- Pepper
- Tysk
- Pfeffer
- Fransk
- Poivre
- Spansk
- Pimenta
- Italiensk
- Pepe