Brønnkarse
Brønnkarse er relativt sjelden å finne på markedet i Norge, mens den er ganske vanlig i England og Tyskland. Selges i potte eller avskåret i pakker.
Brønnkarse skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
Brønnkarse egner seg best rå og finhakket, f.eks. i salater og supper. Generelt kan krydderurter brukes på mange områder og har ofte som oppgave å gi maten karakter og personlighet.
Egenskaper
Brønnkarse har høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Egenskapen gjeder ved inntak av minst 100 g av varen.
Lagring
10°C i potte, 0 - 2°C avskåret
Brønnkarse har svært begrenset holdbarhet, og er derfor vanskelig å eksportere. Generelt har krydderurter på rot bedre holdbarhet enn avskåret.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi