Kjørvel

Kjørvel har en persilleaktig smak og en duft som minner om anis. Den brukes finhakket, enten alene eller sammen med andre krydderurter til salater, grønne sauser og til kjørvelsuppe.

Norsk kjørvel selges vanligvis i potte, men avkåret og pakket kan også skaffes. Det forekommer nesten ikke import.

Kjørvel skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.

Bruksområde

Kjørvel brukes finhakket, enten alene eller sammen med andre krydderurter til salater, grønne sauser og til kjørvelsuppe. Kjørvel er også godt til kylling og kalvekjøtt. I likhet med mange andre krydderurter, bør den tilsettes like før servering.

Egenskaper

Ingen kjente egenskaper om Kjørvel.

Kvalitetskrav

Kjørvel skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.

Norsk
Krydderurter
Engelsk
Spiced herbs
Tysk
Küchen kräuter
Fransk
Herbes
Spansk
Hierbas
Italiensk
Erbe aromatiche, Aromi

Kjørvel i maten