Kjørvel
Kjørvel har en persilleaktig smak og en duft som minner om anis. Den brukes finhakket, enten alene eller sammen med andre krydderurter til salater, grønne sauser og til kjørvelsuppe.
Norsk kjørvel selges vanligvis i potte, men avkåret og pakket kan også skaffes. Det forekommer nesten ikke import.
Kjørvel skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.
Bruksområde
Kjørvel brukes finhakket, enten alene eller sammen med andre krydderurter til salater, grønne sauser og til kjørvelsuppe. Kjørvel er også godt til kylling og kalvekjøtt. I likhet med mange andre krydderurter, bør den tilsettes like før servering.
Egenskaper
Ingen kjente egenskaper om Kjørvel.
Kvalitetskrav
Kjørvel skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi