Koriander
Koriander selges både i potte og avskåret, både norsk og import.
Koriander skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.
Bruksområde
Den karakteristiske koriandersmaken er vanlig i svært mange kinesiske, thailandske og indiske retter. Passer til kylling og svinekjøtt.
Egenskaper
Koriander har et høyt innhold av beta-karoten, vitamin C og kostfiber, i tillegg til å være en kilde til vitamin E og kalium. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g av varen.
Ved inntak av 50 g vare bortfaller egenskapene fra vitamin E og kalium.
Kvalitetskrav
Koriander skal være frisk i fargen, saftige og sterkt duftende. De skal ikke være slappe, tørre eller gule.
Lagring
Krydderurter har ulik holdbarhet avhengig av om de er avskåret eller er på rot.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi