Løpstikke
Løpstikke har en sterk aroma av sellerirot, purre og persille og minner av utseende om bladene til sellerirot.
Den kan dyrkes på friland i Norge. Løpstikke selges både i potte og avskåret, hovedsakelig norsk. Løpstikke er egnet til å tørkes og fryses.
Løpstikke skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
Bruksområde
Løpstikke brukes mest til supper men egner seg også i ris- og pastaretter, i salater og til kjøtt- og fiskeretter. Den er såpass kraftige i smak at et enkelt blad er en hel suppekvast alene.
Egenskaper
Ingen kjente egenskaper for Løpstikke.
Kvalitetskrav
Løpstikke skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi