Løpstikke

Løpstikke har en sterk aroma av sellerirot, purre og persille og minner av utseende om bladene til sellerirot.

Den kan dyrkes på friland i Norge. Løpstikke selges både i potte og avskåret, hovedsakelig norsk. Løpstikke er egnet til å tørkes og fryses.

Løpstikke skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Bruksområde

Løpstikke brukes mest til supper men egner seg også i ris- og pastaretter, i salater og til kjøtt- og fiskeretter. Den er såpass kraftige i smak at et enkelt blad er en hel suppekvast alene.

Egenskaper

Ingen kjente egenskaper for Løpstikke.

Kvalitetskrav

Løpstikke skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Norsk
Krydderurter
Engelsk
Spiced herbs
Tysk
Küchen kräuter
Fransk
Herbes
Spansk
Hierbas
Italiensk
Erbe aromatiche, Aromi

Mat med løpstikke