Oregano
Oregano er det samme som vill merian og på norsk kalles den bergmynte. Oregano har en kraftigere smak enn merian, og det selges også mye mer oregano enn merian.
Man bruker friske skudd, blader og knopper som krydder. Det går greit å tørke oregano. Frisk oregano selges i potter og avskåret, hovedsakelig norsk produksjon.
Oregano skal være frisk i fargen, bladene hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
Bruksområde
Oregano brukes mye i det italienske kjøkken, og passer godt til pastaretter og pizza, gjerne i kombinasjon med ost og tomat. Også til kjøttretter, både helt og malt kjøtt, passer oregano fint.
Egenskaper
Det finnes ingen kjente egenskaper for Oregano.
Kvalitetskrav
Oregano skal være frisk i fargen, bladene hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi