Oregano

Oregano er det samme som vill merian og på norsk kalles den bergmynte. Oregano har en kraftigere smak enn merian, og det selges også mye mer oregano enn merian.

Man bruker friske skudd, blader og knopper som krydder. Det går greit å tørke oregano. Frisk oregano selges i potter og avskåret, hovedsakelig norsk produksjon.

Oregano skal være frisk i fargen, bladene hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Bruksområde

Oregano brukes mye i det italienske kjøkken, og passer godt til pastaretter og pizza, gjerne i kombinasjon med ost og tomat. Også til kjøttretter, både helt og malt kjøtt, passer oregano fint.

Egenskaper

Det finnes ingen kjente egenskaper for Oregano.

Kvalitetskrav

Oregano skal være frisk i fargen, bladene hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Norsk
Krydderurter
Engelsk
Spiced herbs
Tysk
Küchen kräuter
Fransk
Herbes
Spansk
Hierbas
Italiensk
Erbe aromatiche, Aromi

Oregano i maten