Sitronmelisse
Den selges i potter og er stort sett norskprodusert. Sitronmelisse skal ha frisk farge, hele blad, saftig og sterkduftende. Den skal ikke være slapp, tørr og gul.
Bruksområde
Fruktsalater, grønnsaksalater, sauser, fiskeretter, søte desserter, osv. Det er nesten ingen grenser for hvor sitronmelisse kan benyttes som smakstilsetning og/ eller pynt.
Egenskaper
Sitronmelisse er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium, vitamin C og folat. Sitronmelisse er også en kilde til magnesium og riboflavin. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Vitamin C styrker imunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Kvalitetskrav
Sitronmelisse skal ha frisk farge, hele blad, saftig og sterkduftende. Den skal ikke være slapp, tørr og gul.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi