Rosettkål

Rosettkål er en relativt ny grønnsak i Norge, og er en krysning av rosenkål og rød grønnkål. Størrelsen minner om rosenkål, og den vokser på stokker slik som rosenkål. Produktet er utviklet gjennom 15 år ved hjelp av tradisjonelle krysningsmetoder. Resultatet er en vakker grønnsak med en god og spennende smak.

Bruksområde

Rosettkål er dekorativ og veldig smakfull, og enkel å tilberede. Den skal skylles godt og varmebehandles raskt. Den er god i wok, i omeletter og i salater. Den er også kjempegod kun smørdampet.

Egenskaper

Rosettkål er en sunn og næringsrik grønnsak som kan bidra til et høyere inntak av en rekke vitaminer og mineraler i kosten. Den har et høyt innhold av kostfiber, vitamin A, C og B-vitaminet folat, kalium og er en kilde til vitamin K og fosfor.

Rosettkål har litt høyere innhold av sukkerarter enn grønnkål og nesten dobbelt så mye kostfiber. Mens innholdet av vitamin A og vitamin C er lavere, så er innholdet av folat nesten tre ganger så høyt.

 

Om næringstabellen:

Der hvor det er en strek på næringsstoffinnholdet, har vi mangelfulle opplysninger.

I norsk sesong nå

Sesongmåneder

Januar, Februar, Mars, November, Desember

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
100 %
Vann
83,8 g
Kilojoule
208 KJ
Kilokalorier
50 Kcal
Protein
4,1 g
Karbohydrat
3,7 g
Fett
0,7 g
Norsk
Rosettkål
Engelsk
Flower Sprout

Lag noe godt med rosettkål