Beitesjampinjong, Hestesopp
Den har en behagelig og avrundet aroma som minner om anis. Beitesjampinjong brukes kokt, stekt eller i wok.
Bruksområde
Serveres som sjampinjong. Den har mange anvendelsesmuligheter og kan meget vel stekes og serveres sammen med kjøttretter. Soppen kan også stues, brukes i gryteretter, til wok eller i saus.
Egenskaper
Sjampinong har lavt energi - og fettinnhold, samt høyt innhold av kopper og kostfiber. Sjampinong er også en kilde til niacin, kalium og fosfor. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Niacin bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Fosfor bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Kvalitetskrav
Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.
- Norsk
- Sopp
- Latin
- Fungi
- Engelsk
- Mushrooms
- Tysk
- Pilze
- Fransk
- Champignons
- Spansk
- Champiñones
- Italiensk
- Funghi