Kongeøsterssopp
Kjent barn har mange navn, og så også med Kongeøsterssoppen. I Europa, USA og i Østen er soppen kjent ved navn som Kong Oyster Mushroom, Eryngii, Kong Trumpet, Golden Trumpet, French Horn og Argoanane, for å nevne noen.
Kongeøsterssopp har sin naturlige utbredelse i Sør-Europa, Kina, Nord-Afrika, Sentral-Asia og rundt Svartehavet. Den trives i sandjord og i klima med små forskjeller på dag- og nattemperatur. Den vokser langsomt, og er derfor også langt vanskeligere å dyrke enn annen sopp.
Formen, smaken og konsistensen stiller denne soppen i en særklasse. Konsistensen er fast uten å være fibret, og hele soppen kan brukes. Den har en meget behagelig nøtteaktig smak og holder formen og konsistensen veldig godt når den stekes. Den kan best sammenliknes med steinsopp i den norske flora.
Kongeøsterssopp har i mange år blitt importert fra Nederland, men nå finnes det flere produsenter i Norge som absolutt kan konkurrere på ferskhet og kort-reist mat.
Bruksområde
Bruk hele soppen og kutt den gjerne på langs for å få fram profilen. Soppen kan stekes, grilles eller stues. Om soppen stekes, bruk olivenolje eller meierismør. Stek ved middels varme med salt og pepper til den er lett gyllen. Soppen skal ikke vaskes først.
Egenskaper
Det finnes ingen kjente egenskaper for Kongeøsterssopp.
- Norsk
- Sopp
- Latin
- Fungi
- Engelsk
- Mushrooms
- Tysk
- Pilze
- Fransk
- Champignons
- Spansk
- Champiñones
- Italiensk
- Funghi