Østerssopp
Undersiden av hatten har brede sider, mens stilken er hvit og glatt. Soppen vokser ofte så tett at hattene henger sammen. Stilken er kort og tynn og ofte veldig hard i konsistensen, mens hatten er myk og fløyelsaktig. Soppkjøttet er fast og smaken er god og noe kraftigere enn sjampinjong. Østerssopp er en trevoksende sopp som dyrkes i veksthus og importeres fra Italia, Nederland, Frankrike og Finland hele året.
Bruksområde
Tibredes som annen sopp i soppstuing, stekt til kjøttretter eller i vegetarretter.
Egenskaper
Østerssopp har lavt energi - og fettinnhold og høyt innhold av niacin og kostfiber. Østerssopp er også en kilde til folat, kopper og fosfor. Niacin og folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Fosfor bidrar til normal energiomsetning.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Kvalitetskrav
Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.
Lagring
Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holbarhet på ca. 14 dager.
- Norsk
- Sopp
- Latin
- Fungi
- Engelsk
- Mushrooms
- Tysk
- Pilze
- Fransk
- Champignons
- Spansk
- Champiñones
- Italiensk
- Funghi