Pom pom blanc
Soppen kan bakes hel i ovn eller deles og blandes i sauser og gryteretter. Den er god å steke i skiver som tilbehør til kjøttretter. Pom pom dyrkes i veksthus og importeres hovedsakelig fra Frankrike og Nederland, men det er også noe produksjon i Norge.
Serveringstips: Skjæres i skiver og stekes på sterk varme i olje tilsatt hvitløk og krydder.
Pom pom blanc kalles også for piggsvinsopp, Lion's mane og Monkey's head. Det latinske navnet er Hericium erinaceus.
Bruksområde
Pom pom kan bakes hel i ovn, deles opp og blandes i sauser og gryteretter eller stekes i skiver som tilbehør til kjøttretter.
Egenskaper
Det finnes ingen opplysninger om Pom pom.
Kvalitetskrav
Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.
Lagring
Oppbevar Pom pom mørkt i 0 - 2°C. Det gir holdbarhet på 5 - 7 dager.
- Norsk
- Sopp
- Latin
- Fungi
- Engelsk
- Mushrooms
- Tysk
- Pilze
- Fransk
- Champignons
- Spansk
- Champiñones
- Italiensk
- Funghi