Steinsopp
Rørene på hattens underside er hvitaktige på unge sopper og blir etter hvert gulere. Fruktkjøttet er fast og hvitt. Smaken er mild, søt og nøttaktig, og meget god og anvendelig til mange retter. Steinsopp finnes kun viltvoksende. Den er utsatt for angrep av insekter så nøye kontroll er viktig. Myk konsistens er tegn på insektsangrep og varen kan ikke brukes. Steinsopp har kort holdbarhet i frisk tilstand, men tørket sopp kan skaffes hele året. Steinsopp vokser både i løv- og barskog og den vokser i hele Norge. Norsk sesong fra juli - oktober og import fra Sverige, Italia og Frankrike fra august til november.
Bruksområde
Sopp generelt brukes både stekt, kokt eller i wok. Vanlig også i supper, sauser, gryteretter, stuinger og som garnityr. Pass på at sopp ikke kokes eller stekes for lenge. Da mister den noe av smaken.
Egenskaper
Det finnes ingen opplysninger om Steinsopp.
Kvalitetskrav
Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader.
Lagring
0 - 2°C
Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holdbarhet 3 - 5 dager.
- Norsk
- Sopp
- Latin
- Fungi
- Engelsk
- Mushrooms
- Tysk
- Pilze
- Fransk
- Champignons
- Spansk
- Champiñones
- Italiensk
- Funghi