Reddikspirer
Tynne, hvite spirer med grønne blader, sterkt krydret smak og sprø konsistens. Passer både til salater, wok og andre blandede retter.
Bruksområde
Spirer kan brukes rå, som pynt på smørbrød og andre retter, eller i omeletter og salater. Bønnespirer kan også gis et hurtig oppkok og brukes som tilbehør til andre retter. Bønnespirer passer ypperlig til wok, fordi de beholder sin fine sprø konsistens. De andre spirene passer ikke til oppvarming da de mister sin konsistens.
Egenskaper
Spirer består av den konsentrerte næringen fra frøet, og har et høyere innhold av energi, mineraler og vitaminer enn ferdig utviklede planter.
Kvalitetskrav
Spirer skal være spenstige og saftspente, de skal ikke være visne eller for langt utviklet. Mugg og råte skal ikke forekomme.
Lagring
0 - 2°C
Spirer må oppbevares kjølig og fuktig, og selges derfor helst ferdigpakket i plastbeger eller pose.
- Norsk
- Spirer
- Engelsk
- Sprouts, Sprouted seeds
- Tysk
- Sprossen
- Fransk
- Germes
- Spansk
- Brotes
- Italiensk
- Germogli