Bifftomat
Bifftomat er den største tomaten i tomatfamilien. Den er stor og flattrykt med flere rom. Bifftomat har et fastere fruktkjøtt enn andre tomater.
Den er god å skjære i skiver til å ha på hamburgeren eller som tilbehør. Et tips er å skjære bifftomaten i tykke skiver, krydre godt og steke som biff.
Bifftomater kan veie over 250 g. Antall fruktkamre varierer fra 2 til mer enn 10, og fasongen varierer fra rund, til avlang, flaske- eller pæreformet; de kan være glatte og jevne eller ha tydelige langsgående riller. Det er også forskjeller i tykkelsen på fruktkjøttet og smaksegenskapene.
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Spiselig del
- 100 %
- Vann
- 94 g
- Kilojoule
- 74 KJ
- Kilokalorier
- 18 Kcal
- Protein
- 0,7 g
- Karbohydrat
- 2,5 g
- Fett
- 0,2 g
- Norsk
- Tomater
- Latin
- Lycopersicon lycopersicum L.
- Engelsk
- Tomato
- Tysk
- Tomate
- Fransk
- Tomate
- Spansk
- Tomato
- Italiensk
- Pomodoro