Valnøtter
Treets frukter er grønne og de sprekker når de modner slik at nøtten løsner. Skallet til valnøtten er ruglete og lysebrunt og knekker man den deles den ofte i to klare halvdeler. Kjernen er rynkete og omgitt av en tynn, lys hinne.
Bruksområde
Valnøtter er meget mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt.
Egenskaper
Valnøtter har et høyt innhold av umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Valnøtter har også et høyt innhold av kostfiber, tiamin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor og kopper. I tillegg er valnøtter kilde til jern, kalium og sink. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, vitamin B6 og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Folat og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
Lagring
Valnøtter kan lett harskne og får da en bitter smak. Det er en god idé å oppbevare skrelte valnøtter i kjøleskapet mellom 0-4 °C.
Næringstabell
- Spiselig del
- 43 %
- Vann
- 3 g
- Kilojoule
- 2888 KJ
- Kilokalorier
- 700 Kcal
- Protein
- 14,7 g
- Karbohydrat
- 3,3 g
- Fett
- 68,5 g
- Norsk
- Valnøtter
- Latin
- Juglans regia
- Engelsk
- Walnuts
- Tysk
- Walnüsse