Beate

Beate er en av Norges vanligste potetsort og dyrkes hovedsakelig på Østlandet. Knollene er lange og ovale, lys røde utenpå, hvite inni og med grunne grohull. En høst- og vinterpotet med bra matkvalitet og god lagringsevne. Beate er lett å behandle og fin til mange slags bruk. Den koker ikke i stykker og er bra til pommes frites. Beate brukes ofte ved levering av ferdigskrelte poteter.

Knollene er lange og ovale, lys røde utenpå, hvite inni og med grunne grohull. En høst- og vinterpotet med bra matkvalitet og god lagringsevne. Beate er lett å behandle og fin til mange slags bruk. Den koker ikke i stykker og er bra til pommes frites. Beate brukes ofte ved levering av ferdigskrelte poteter.

Egenskaper

Potet har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Lagring

4 - 6°C

Norsk
Potet, Beate