Gulrot-og paprikadipp

Denne proteinrike gulrot-og paprikadippen må du bare prøve. Perfekt som dipp til smashede poteter, eller som dressing til en spennende middagssalat eller til å dippe friske grønnsaker.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader over-og undervarme.

  2. Vask og del opp paprika i to og fjern kjernene, skrell gulrot og del dem på tvers, kutt toppen av en hel hvitløk og ha alt dette på et bakepapirkledd stekebrett. Risle over olivenolje og strø over salt på alle grønnsakene. Sett inn midt i ovnen i 30 minutter.

  3. Ha de bakte grønnsakene i en blender sammen med kikerter, 1 ss olivenolje, paprikapulver, chiliflak og fetaost. Ha over sitronsaft, bruk gjerne en sil for å unngå å få steiner i dippen. Kjør dippen i blenderen til en smøremyk konsistens.

Om du ikke har blender kan du bruke stavmikser.

Del på Facebook