Smashed potatoes

Disse Tiktok-inspirerte knuste og sprø potetene er skikkelig kosemat. Passer godt til både kjøtt, kylling og vegetar, og helt utmerket å dippe.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok poteter til de er møre.

  2. Smelt smør i en liten kjele og tilsett finhakket hvitløk og krydder.

  3. Sett ovnen på 200 grader over-og undervarme.

  4. Fordel poteter utover et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem ned til de blir flate (bør være ganske tynne for å bli sprø, gjerne rundt 1 cm). Pensle med smør-og krydderblandingen.

  5. Sett inn i ovnen i 15 minutter, ta stekebrettet ut, snu potetene og pensle den andre siden, sett inn i ovnen igjen i 15 minutter til.

  6. Finhakk kruspersille eller andre urter og dryss over før servering (kan sløyfes).

Oppskriften passer også ypperlig om du har kokte poteter fra gårsdagens middag som du trenger å bruke opp. Du kan også sette ovnen på grillfunksjon de siste minuttene for å få dem skikkelig crispy, men følg med, du vil ikke svi dem.

Del på Facebook