Syltet rødløk

Syltet rødløk

Er det en ting vi anbefaler å preppe og alltid ha i kjøleskapet så er det syltet rødløk! Det gjør enhver salat, brødskive, burger eller taco mer spenstig.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 6 dl vann
  • 2 ts hel pepper
  • 6 dl rødløk

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær rødløken i tynne skiver.
  2. Ha løken over på rene, varme glass.
  3. Kok opp vann, eddik, sukker, og pepperkorn, rør til sukkeret er oppløst.
  4. Sil laken for å fjerne pepperkorn.
  5. Hell den kokende laken over løken og lukk glasset.
  6. Avkjøl.
  7. Løken er klar til bruk etter en times tid, men den blir bedre og bedre etter hvert.

Pepper kan sløyfes, og du kan i grunn leke deg litt med ulike smaker, chili og ingefær egner seg også godt som smakstilsetning.

Del på Facebook