Konkurransekriterier
Denne kombinasjonen kan være i en rett, eller tilbys i en buffet.
I konkurranseukene må følgende tilbys hver dag:
- Minst en porsjon frukt /grønt
- Grove kornprodukter med mer enn 50 % grovt i.h.t Brødskala`n
- Fisk/skalldyr/fiskeprodukter
Konkurransen har utgangspunkt i Helsedirektoratets kostråd:
#3 Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
#4 Spis fire porsjoner grove kornprodukter hver dag.
#5 Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.
Juryen vektlegger også hvordan kantinen har profilert at de er med i konkurransen ved bruk av NM Sunn mat i kantina-logoen med #MerAv.
Kjedepris
Prisen NM sunn mat i kantina deles ut til en enkeltstående kantine som har utmerket seg, i tillegg vurderer juryen større initiativ blant kjedene, og deler ut "NM Sunn mat i kantina - kjedeprisen" til den kjeden som har vist et spesielt stort engasjement for konkurransen med en sunn og god #merav-meny og som har profilert deltagelsen godt.