5 tips: Slik spiser du mer frukt og grønt
At frukt, bær og grønnsaker er sunt er det ingen tvil om, her er gode tips til hvordan du kan få det til i en travel hverdag.
Anbefalingen er minst 5 og helst 8 porsjoner frukt, bær og grønnsaker hver dag. For å få til dette kan det være lurt å spise frukt og grønnsaker til alle måltider. En porsjon er ca en håndfull.
Her er 5 tips til hvordan du kan nå anbefalingen
- Tenk 2 om gangen - altså to håndfuller med frukt, bær eller grønnsaker til hvert måltid - mange glemmer grønnsaker til/på brødskivene og har det meste til middagen. Kanskje er ditt potensiale til å spise mer nettopp til frokosten? Eller til lunsjen?
- Spis frukt og grønt som mellommåltid. Det kan både være i form av en smoothie, et eple som mellommåltid eller en gulrot før middag.
- Snik inn mer frukt og grønt. Det er mange retter som med fordel kan sprites opp med litt grønnsaker. Gulrot og løk passer i veldig mange retter og er enkelt å tilsette retten for mer smak og næring, for eksempel i tomatsuppen, eller i kjøttsausen. Banan, eple, gulrot, søtpotet og squash er perfekt å ha i bakst. Oppskrifter på bakst med frukt og grønt får du her.
- Tilgjengelighet, tilgjengelighet, tilgjengelighet: planlegg handleturene slik at du vet at du har mye fristende frukt og grønt hjemme.
- Sett frem snacksfat med oppkuttet frukt og grønt, både store og små forsyner seg garantert grovt. Er det oppkuttet spiser vi mer.