Derfor bør du spise norsk nykål

Nykål er noe av det sunneste du kan spise.

Felles for alle kålsortene er at de er svært gode kilder til fiber og vitamin C. Stadig mer forskning viser at en god tarmflora er viktig for et godt immunsystem og at et tilstrekkelig inntak av fiber spiller en sentral rolle.

I kålplantene finnes det helsefremmende svovelholdige forbindelser som kalles glukosinolater som kan ha en positiv effekt på immunforsvaret.

Fiber fra kålen gir en god metthetsfølelse, og kålen i seg selv inneholder lite kalorier og kan ta plassen til mer kaloriholdig mat.

Ukjent vitaminkilde

Det er nok ikke så mange som tenker på kål som en kilde til Vitamin C.  Faktisk er det mer vitamin C i hodekål enn appelsin! Vitamin C bidrar til å styrke immunforsvaret og øker opptaket av vegetabilsk jern. Alle nevnte kålsorter bortsett fra kinakål kan også regnes som gode kilder til folat. Folat er et B-vitamin som er viktig for en rekke prosesser i kroppen og er blant annet nødvendig for at vi skal ha et fungerende immunforsvar og for normal dannelse av blodceller.

Kålfamilien er stor - les mer om hvorfor du bør spise kål

Se våre favorittoppskrifter på norsk nykål

Derfor bør du spise kål

Nykål dumplings

Deilige nykålruller