Fagdag 17. oktober 2023
- dette og mer vil diskuteres av sentrale næringsaktører på fagdagen
Her kan du se på fagdagen digitalt:
LINK TIL YOUTUBE: trykk her
Her finner du presentasjonene fra fagdagen
Program:
Kl. 09.00 Velkommen
Kl. 09.05 Presentasjon av forbruksutvikling - 5 a day Europe v/ Tore Angelsen, Analysesjef i OFG
Kl. 9.35 En kommentar fra Storbrinnania v/ analytiker og journalist Michael Barker
Kl. 09.45 Hvordan får vi samlet grøntnæringen i arbeidet om å øke forbruket ? Status på prosjekter relatert til rapport "Grøntsektor mot 2035" v/ Anne Mette Johnsen, Kommunikasjonssjef i Stiftelsen Norsk Mat, Cathrine Stensland, Administrerende direktør for Metro Branding og Guttorm Rebnes, Direktør OFG
Kl. 10.15 Hvordan samle inn tallgrunnlag fra næringen slik at vi forholder oss til et felles bilde. Status på prosjektet "Dialog og innsikt". v/ Guttorm Rebnes, Direktør i OFG
Kl. 10.30 PAUSE
Kl. 11.00 Selvforsyning og økt norskandel v/ Egil Hoen, 1. nestleder av Norges Bondelag
Kl. 11.15 Paneldebatt ledet av Erik Fagerli: "Hva kan gjøres med frukt og grønt i en dyrtid?
Debattdeltagere:
Jon Eivind Fornes, Markedsdirektør Bama, Herman Brenaas, Daglig leder BaRe, Egil Hoen, 1. nestleder av Norges Bondelag, Hanne Brennhovd, Direktør frukt og grønt i Coop Norge Handel, Mina Gerhardsen, Generalsekretær for Nasjonalforeningen for folkehelsen og Hans Albert Huseby produsent og bonde fra Huseby Gård
Kl. 12.00 Film 5 på gaten: "Hvor viktig er en god frukt- og grøntavdelingen for deg?"
Kl. 12.05 Kåring av vinnere i NM frukt og grønt dagligvare
Kl. 13.00 Slutt