Grillede grønnsaker hever smaken på sommermåltidet
Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Grillvarmen gjør grønnsakene mer raffinert, og det er lett å imponere dine gjester.
De aller fleste grønnsaker kan grilles
Prøv for eksempel skiver av squash, blomkål, auberginer, søtpotet, halve fennikler og hel asparges direkte på grillen. Litt olje, sitron, salt og pepper er alt som skal til.
Om du ønsker kan grønnsakene marineres først, men det er absolutt ikke nødvendig.
Hel hvitløk, fersk norsk eller hel tørket hvitløk delt i to på tvers, er verd å prøve på grillen i sommer.
Finstrimlete grønnsaker pakkes i folie med noen dråper sitron, friske krydderurter og olje er alltid en suksess.
På spyd tres grove biter av grønnsaker. Det er lurt å ha grønnsaker og kjøtt på hvert sitt spyd. Da blir det lettere å ha kontroll på steketiden. Husk å pensle godt underveis og snu ofte. Det går fort på en skikkelig varm grill. Det er lurt å ha et folieark ved siden av grillen slik at ferdige grønnsaker kan legges der.
Grill desserten
Bruker du kullgrill, er det ofte perfekt varme når du er ferdig med å grille hovedretten. Denne varmen er super til å grille desserten.
Lune bær og fruktbiter i folie servert med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus smaker nydelig.
Eplebåter som pakkes i folie med litt sukker og kanel. Etter ca. 10 minutter på grillen, smaker det fortreffelig.
Prøv vannmelon på grillen! Den får en unik sødme - nesten som karamelisert. Pass bare på at den ikke ligger så lenge at den faller sammen. Kjempegodt med en søt balsamicokrem til.