Agurkpasta med pesto og pinjekjerner på hvit tallerken

Agurkbånd med pesto

«Båndspagetti» laget av slangeagurk og blandet med pesto smaker utrolig friskt og godt. Server den gjerne som en egen liten rett f.eks. med toast av grovt brød eller som en deilig salat til utematen.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Pesto

Fremgangsmåte

  1. Skyll agurken.
  2. Skjær agurken i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel eller potetskreller. Skjær deretter skivene i tynnere strimler (se bildet).
  3. Dryss litt salt over agurkskivene og la dem stå og væske seg mens du lager pestoen.
  4. Rist pinjekjerner eller mandler i en varm, tørr panne.
  5. Bland alle ingrediensene i en blender, e.l. - bortsett fra 1 ss av pinjekjernene og 1 ss revet parmesan som skal brukes til pynt.
  6. Smak til.
  7. Tørk agurkstrimlene med papirhåndkle og bland forsiktig inn pestoen.
  8. Dryss over pinjekjerner og revet parmesan.
Del på Facebook