Appelsinsaus til kalkun

Appelsinsaus til kalkun

Denne deilige appelsinsausen er det perfekte tilbehøret til kalkun, and og skinkesteik. Lag den til nyttårsmiddagen eller andre festmåltider.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 2 sjalottløk
  • 2,5 dl Kalkun eller kylling sjy/kraft
  • 2 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss økologisk revet appelsinskall
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Stek løk i en stekepanne med smør på medium høy varme til den blir gyllen. Ha på en klype salt.
  2. Ha oppi appelsinjus og kyllingkraft. La sausen koke på medium høy varme til den er redusert til ca halvparten (ca. 15 minutter). Rør med jevne mellomrom.
  3. Rør inn honning og soyasaus og skru ned på medium varme. Hell oppi fløte litt etter litt og la sausen koke fem minutter til du har en tykk saus.
  4. Skru av varmen og riv over økologisk appelsinskall (sistnevnte er valgfritt).
  5. Smak til med mer honning hvis du synes sausen er for sur (dette vil variere fra appelsinjuice til appelsinjuice).
  6. Til slutt: Smak til med salt og pepper.
  7. Servér, gjerne toppet med kvernet pepper og mer appelsinskall.
Del på Facebook