Asparges tempura op hvit tallerken

Asparges tempura

Å fritere grønnsaker med tempura-røre er rett og slett nydelig. Resultatet blir crispy og godt. Her har vi brukt grønn asparges.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 pose tempura mix (mel for fritering)
  • 16 grønne friske asparges
  • 6 dl rapsolje til fritering
  • 1,5 ts flaksalt eller annet godt salt
  • 1 dl balsamicoeddik

Fremgangsmåte

Bland tempuramixen som angitt på pakken. Skyll asparges og brekk bort et par cm nederst på stilken. (NB. Asparges skal brekkes, ikke skjæres med kniv).

Varm opp olje til 180 grader C. Dypp aspargesen i tempurarøren og friter 4-5 om gangen i olje i ca. 1-2 minutter - alt etter tykkelse på aspargesen. Ta de opp med hullsleiv og la dem renne godt av seg på kjøkkenpapir. Dryss på maldonsalt (eller annet godt salt) og server med en gang. Sett frem en skål med balsamicoeddik til å dyppe aspargesen i.

Asparges Tempura er best med det samme, f.eks. som snacks til noe godt i glasset.

Del på Facebook