Bakt laksefilet med grønnsaker
En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag. Deilige grønnsaker, noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 600 g laksefilet
- 1 løk
- 1 båt hvitløk
- 1 grønn squash
- 1 gul paprika
- 2 ss olivenolje
- 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- salt og pepper etter smak
- ½ sitron
- 4 ts pesto
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200°C.
Skjær laksefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
Vask og rens grønnsakene. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver, squash i halve skiver og paprika i strimler.
Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
Legg fiskestykkene over grønnsakene, press over litt sitronsaft og smør pesto på fisken.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek retten i ca. 20 minutter til fisken er ferdig og grønnsakene er møre.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5