Bakt laksefilet med grønnsaker

En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag. Deilige grønnsaker, noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 grønn squash
  • 1 gul paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • salt og pepper etter smak
  • ½ sitron
  • 4 ts pesto

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Skjær laksefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.

Vask og rens grønnsakene. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver, squash i halve skiver og paprika i strimler.

Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.

Legg fiskestykkene over grønnsakene, press over litt sitronsaft og smør pesto på fisken.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek retten i ca. 20 minutter til fisken er ferdig og grønnsakene er møre.

Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5
Del på Facebook
Har du lyst på matinspirasjon rett i innboksen?