Ingredienser
Bakte rotgrønnsaker med gremolata
                                
                                40-60 min
                            
                            
                                
                                2,5 av 5 om dagen
                            
                    Bakte rotgrønnsaker er enkelt og greit å lage. Bruk de rotgrønnsakene du liker best; gulrøtter, neper, sellerirot, rødbeter, polkabeter, persillerot, pastinakk og reddiker egner seg veldig godt. Beregn ca. 200 g per person. Nydelig tilbehør til middagen eller som en egen rett.
Fremgangsmåte
- Grønnsakene skrelles og skjæres i tykke taver eller skiver, deles på langs eller på tvers.
 - Legg de oppdelte rotgrønnsakene utover på et bakepapirkledd stekebrett.
 - Ha noen dråper olje og litt salt og pepper over.
 - Bak rotgrønnsakene i varm ovn på 200 grader C til de er møre og har fått fin farge. Beregn 30-35 minutter.
 - Dryss over gremolata og server.