Bananpannekaker med bær

Bananpannekaker

Bananer i pannekakerøren gir pannekaker som både er søte og sunne. Bruk gjerne bananer som begynner å bli overmodne. Disse pannekakene passer til frokost, i matpakken, middag eller kvelds.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 g hvetemel
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 3 egg
  • 5 dl lettmelk
  • olje til steking
  • 2 godt moden bananer
  • serveres med friske bær
  • 2 ss flytende honning
  • 1 g bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, havregryn, egg, bakepulver og melk med en mixmaster, e.l.
  2. Kjør røren med en stavmikser for å knuse havregrynene.
  3. La røren svelle i 20-30 min.
  4. Skrell bananene og ha bananmosen i pannekakerøren. Kjør noen sekunder med mixmaster, til du får en tykk konsistens. Ved behov: spe på med mer mel eller melk.
  5. Stek små eller store pannekaker.
  6. Server bananpannekakene nystekte med friske bær og med litt honning over.
Del på Facebook