Kremet rødbetpasta med kylling

Denne pastaretten lager nesten seg selv mens de fleste av ingrediensene står i ovnen. Du får en deilig og myk saus som du lager på et par minutter i blender eller med stavmikser.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

 

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Skrell rødbetene og kutt i ca. 2 cm tykke terninger og ha i en stor ildfast form.
  3. Del rødløken i to og skjær løken i ca. 1 cm tykke skiver. Ha i den ildfaste formen.
  4. Kutt av toppen av en hel hvitløk og ha i den ildfaste formen.
  5. Dryss over olje, salt og pepper og rist på formen så det blandes med grønnsakene.
  6. Legg en blokk fetaost i midten av den ildfaste formen og sett formen i ovnen. Ovnsbak til grønnsakenebegynner å bli brune (ca 25 minutter).
  7. Kok opp pastavann med en god klype salt. 
  8. Kok pasta etter anvisningene på pakken.
  9. Mens du venter på pastaen: Stek kyllingfileten i stekeolje på medium høy varme til den er gjennomstekt (ca. 5-6 minutter på hver side). Sett til side.
  10. Når pastaen nesten er ferdigkokt: Sett til side en stor kopp med pastavann. Det skal brukes til rødbetsausen.
  11. Når grønnsakene er ferdig i ovnen: Ha fetaosten, rødbetene og rødløken i en blender og press hvitløksfeddene oppi (obs: hvitløken kan være varm). Ha så oppi pinjekjerner og kjør blenderen. Spe på med pastavann slik at du får en tykk, flytende saus.
  12. Sil av pastaen og ha den tilbake i kasserollen som er tom for pastavann. Ha rødbetsausen oppi med pastaen og rør til sausen er blandet med pastaen.
  13. Topp med friske urter og kyllingfilet-biter før servering.
Del på Facebook