Betechips

Betechips

Her har vi laget chips av chioggiabeter - også kalt polkabeter pga. det fargede mønsteret som kan minne om polkagriser. Bruk samme fremgangsmåte om du ønsker å lage potetchips.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.

Skyll skivene og tørk dem godt.

Varm oljen i en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det 'putrer' rundt sleiven, er oljen varm.

Legg skivene i gryta, men ikke for mange av gangen.

La dem steke raskt på begge sider. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.

Legg skivene på et kjøkkenpapir og dryss salt på.

Oppbevares tørt.

Samme fremgangsmåte bruker du på poteter om du ønsker å lage potet-chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.

Del på Facebook