Salat med bønner og beter

Betesalat med bønner og appelsindressing

Å bruke bønner i salater er en fin måte å få i seg proteiner på når du ønsker det kjøttfritt. De svarte og hvite bønnene bidrar også til at salaten blir god og mettende. Her i en salat med gulbete og chiaggiobete.
Under 20 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl kokte svarte bønner
  • 2 dl kokte hvite bønner
  • 1 gulbete
  • 1 chiaggiobete (polkabete)
  • 0,5 rødløk i tynne ringer
  • 1 dl hakket frisk mynte

Dressing

Fremgangsmåte

  1. Skyll de svarte og hvite bønnene og legg dem hver for seg i rikelig med vann natten over - 10-12 timer.
  2. Hell av vannet og skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.
  3. Kok bønnene - hver for seg - i ca. 1 time. De må kokes hver for seg pga. at de svarte bønnene avgir farge i kokevannet som de hvite kan ta til seg.
  4. Skrell betene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.
  5. Dypp beteskivene i kokende vann. Avkjøl.
  6. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

 

Dressingen:

  1. Mos de skrelte appelsinene til en fin masse og bland sammen med de andre ingrediensene.
  2. Server dressingen ved siden av salaten.
Del på Facebook