Borscht med kål og gulrøtter

Borscht med kål og gulrøtter

Suppen kalles også for russisk rødbetesuppe og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den er veldig populær i mange øst-europeiske land, og mer og mer nå også i Sentral-Europa. I alle oppskrifter er det rødbeter som er hovedingrediens, men de øvrige grønnsakene varierer fra land til land. Men kjempegod er den i alle fall.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet.
  2. Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker pga. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver.
  3. Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.
  4. Tilsett olje og smak til med salt og pepper.
  5. La suppen koke på svak varme i 1 time.
  6. Ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.
Del på Facebook