Cæsarsalat

En klassisk cæsarsalat er både enkel og smakfull, med sprø salat, saftig kylling, krutonger og en kremet, syrlig dressing toppet med parmesan. Perfekt som lett lunsj eller middag!
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 skiver daggammelt brød
  • 2 kyllingfilet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 (ca. 200g) romanosalat crispi, hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan til topping

Dressing

  • 2 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 finhakket ansjosfileter
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1,5 dl god olivenolje
  • 1 dl kaldt vann
  • 30 g parmesan
  • 0,25 g salt

Fremgangsmåte

  1. Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, finhakket ansjosfilet, sitronsaft og hvitløk, i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper. Dressingen skal være litt kremete. Tilsett evt. litt kaldt vann. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
  2. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken.
  3. Skjær brød i terninger og rist dem i en tørr varm panne.
  4. Skyll og tørk salaten godt. Riv den i grove biter og vend salaten i litt dressing. Ha den i en stor vid bolle eller fat.
  5. Skjær resten av parmesanen i grove biter eller tynne skiver.
  6. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og anrett den på salaten.
  7. Dryss på stekte krutonger og parmesan.
  8. Server cæsarsalaten nylaget med litt kvernet sort pepper og gjerne frisk finhakket persille og noen dråper til av dressingen.
Har du brød til overs er det smart å ta vare på det og lage krutonger. De skal med i denne salaten.
Del på Facebook