Cheeseburger med grillede grønnsaker

Burgeren smaker ekstra saftig toppet med flere lag med grilla grønnsaker. Når man griller grønnsaker forsvinner vannet i grønnsakene - i stedet får du masse deilig umamismak i stekeskorpen som passer perfekt med grilla kjøtt. Servert med asparges og coleslaw så har du en skikkelig forsommerburger.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 hamburgerbrød
  • 2 storfeburger
  • 2 skiver cheddar ost
  • 2 snackpaprika (spiss paprika)
  • 1 aubergine
  • 2 tomater
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 2 ss syltet rødløk
  • 2 salatblad
  • 100 g coleslaw
  • 2 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær tomat, paprika og aubergine i ca. 1 cm tykke skiver. Ha i en bolle med asparges, olje, salt og pepper. Rør til grønnsakene er blandet med olje, salt og pepper.

  2. Legg tomat, paprika og aubergine på grillen. De trenger mer steketid enn asparges. Snu når grønnsakene har dype gylne grillmerker (ca 5 minutter på en varm grill).

  3. Legg hamburgeren og asparges på grillen. Snu de etter 2-3 minutter og legg cheddar på burgeren.

  4. Dandér burgerbrødet med coleslaw, salat, hamburger, grilla grønnsaker og sylta rødløk. Topp med ketchup eller sennep hvis ønskelig. Servér med grilla asparges.

Denne oppskriften kan også lages hjemme ved å ovnsbake grønnsakene på 220 grader over- og undervarme dobbelt så lenge som tidsanvisningene i oppskriften.

Del på Facebook