Potetburger

Smakfulle burgere hvor potet er hovedingrediens. Server dem gjerne med coleslaw, salat og karamellisert løk i grovt burgerbrød. De vil garantert overraske. Har du «potetrester» så kan du gjerne bruke de også.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g poteter
  • 0,5 snittet purre - ca. 2 dl
  • 1 løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 dl brødrasp
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 egg
  • 4 ss sesamfrø
  • salt og pepper
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss smør

Til servering

  • 4 blad crispysalat
  • 4 ss coleslaw
  • 4 skiver tomater
  • 4 grove hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de er ferdig kokt.
  2. Skyll purren godt og skjær den i strimler.
  3. Finhakk løk og hvitløk.
  4. Fres løk, hvitløk og purre blankt i varm panne.
  5. Riv de skrelte potetene og bland inn egg, løk, revet ost og brødrasp. 
  6. Smak massen til med litt salt og pepper. (Om du ønsker kan du tilsette krydder som du liker, røkt paprikapulver er veldig godt her.)
  7. Form massen til 4-6 burgere.
  8. Stek burgerne i varm stor panne i litt stekeolje og smør, 3-4 minutter på hver side. Dryss på sesamfrø før du snur dem.
  9. Server potetburgere i grove burgerbrød med salatblad, coleslaw og karamellisert løk.
Syltet løk er også nydelig til burger. 
Legg til på Min side
Del på Facebook