Chili sin carne
En herlig variant av gryteretten chili con carne - men uten kjøtt. En rett som passer fint på en kjøttfri dag. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, chili, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 2 løk
- 1 finhakket rød chili
- 5 båter hvitløk
- 3 ss olje til stekning
- 3 gulrøtter i terninger
- 2 røde paprikaer
- 1 søtpotet i terninger
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts chilipulver
- ¼ ts malt kanel
- 1 ss tomatpuré
- 3 soltørkede tomater i strimler
- 1 dl vann
- 4 tomater i terninger
- 2 bokser hermetiske brune bønner
- hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte.
- Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
- Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler.
- La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til.
- Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene.
Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i 30-40 minutter til de er møre.
Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5