Chili con carne uten kjøtt

Chili sin carne

En herlig variant av gryteretten chili con carne - men uten kjøtt. En rett som passer fint på en kjøttfri dag. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, chili, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 løk
  • 1 finhakket rød chili
  • 5 båter hvitløk
  • 3 ss olje til stekning
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 2 røde paprikaer
  • 1 søtpotet i terninger
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 soltørkede tomater i strimler
  • 1 dl vann
  • 4 tomater i terninger
  • 2 bokser hermetiske brune bønner
  • hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte.
  2. Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
  3. Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler.
  4. La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til.
  5. Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene.

 

Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i 30-40 minutter til de er møre.

Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole

Del på Facebook