Clafoutis med bringebær og blåbær

Clafoutis er en enkel klassisk fransk dessert, som alltid er laget med saftige bær. I denne versjonen bruker vi bringebær og blåbær, men moreller kan også gjerne brukes!
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 100 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 egg
  • 1 sitron
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g bringebær
  • 100 g blåbær
  • 1 ss sukker
  • 1 ss melis
  • litt hakkede nøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
    Finn fram en kakeform eller ildfast form og smør den godt. Ha gjerne bakepapir i bunn.
  2. Ha bærene i og dryss over sukker.
  3. Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre.
  4. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig.
  5. Strø over litt hakkede mandler eller nøtter, om du ønsker det.
  6. Stek i ovn i ca. 30-40 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.
  7. La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.
  8. Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.
Del på Facebook