Couscous med laks
Couscous med laks er en lett og fin middag som også passer ypperlig som lunsj i matboksen dagen etter.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 800 g laks
- 1 ss frisk ingefær
- 1 båt hvitløk
- 1 ss honning
- 2 ss soyasaus
- 4 dl vann
- ½ blomkål
- 2 gulrøtter
- 100 g brekkbønner
- 2 dl couscous
- olje til steking
Fremgangsmåte
Del laks i terninger. Skrell og hakk ingefær og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek laksebiter på høy varme i 2-3 minutter. Tilsett honning og soyasaus og la det steke videre i et par minutter. Senk varmen og ha i ingefær og hvitløk og la det steke videre i ca. 5 minutter.
Rens, skrell og del blomkål i små buketter, gulrot i skiver og brekkbønner i to. Kok opp vann og ha i gulrøtter og blomkål. Kok til det er nesten mørt. Legg i bønnene og kok videre i 1 minutt. Sil av kokevannet over i en annen kjele. Behold grønnsakene i kjelen og hold dem varme med lokket på.
Ha couscousen i kokevannet. La den svelle i 4-5 minutter.
Server laks med couscous og kokte grønnsaker.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5