Crispy smashed potetsalat
Denne oppskriften kombinerer den klassiske kremete potetsalaten med TikTok-trenden smashed potatoes. Resultatet er så digg at det er verdt å bruke ekstra tid på å bake potetene. Nyt potetsalaten til grillmat, i et hageselskap eller ekstra deilig middag hjemme. Hvis du ikke liker sylta agurk så kan du heller gå for agurk.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Kok opp en kasserolle med vann og en klype salt. Kutt potetene i to og kok til du kan stikke en kniv i den og de sklir av (ca 5 minutter).
- Hell av vannet og fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Tips: Potetene blir mer crispy på stekebrett fordi det bærer mer varme enn stekerist.
- Dryss oljen over potetene før du moser potetene flate med en kopp.
- Bak potetene i ovnen til de er brune og sprø (ca 45 minutter).
- I mens skjærer du rødløk, paprika og syltet agurk i terninger. Ha det i en bolle som er stor nok til å ha oppi potetene senere.
- Ha oppi crème fraiche, majones, hvitløk, sitronsaft, sennep og friske urter oppi bollen. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
- Når potetene er ferdig så setter du et to-tre poteter til siden for topping. Resten har du i bollen og rører rundt.
- Servér potetsalaten med et par sprø poteter på toppen og dryss gjerne over litt urter.